Willem II-trainer Erwin van de Looi laat zich geen trauma's aanpraten

9 december 2016 om 15:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:22
nl
Willem II scoorde pas tien doelpunten deze competitie, geen wonder dat de grootste zorg van trainer Erwin van de Looi is hoe de bal in het netje gaat. De volgende mogelijkheid voor de Tilburgers is zaterdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.
Profielfoto van Job van der zon
Geschreven door
Job van der zon

Nee, Erwin van de Looi snakt niet naar de winterstop. Zijn groep is fit en hij is tevreden over het spel. Het enige waar de coach over kan mokken is het schamele doelpuntentotaal. Al blijft Van de Looi stoïcijns: "Je kan er morgen ook zomaar twee inschieten. We moeten doorgaan, maar ook dingen verbeteren. Nog beter in de positie komen, ook meer op zoek gaan naar geluk. Maar we moeten ons geen trauma aan laten praten. Aanvallers zijn vaak gevoelsmensen, laat ze maar niet te veel nadenken."
Weinig doelpuntenEn toch, vooral de laatste weken gaat het lastig. Slechts één doelpunt in de laatste vier wedstrijden, dat bezorgt ook Erwin van de Looi hoofdbrekens. "Natuurlijk denk je diep na. Hoe lossen we dit op? Moet er een extra aanvaller bij? Moet er een andere aanvaller in het veld?" Het antwoord op de laatste twee vragen die hij zelf stelt, wil Van de Looi niet geven. "Dat ga je morgen zien."

Wachten op privacy instellingen...

Op voorhand zou de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een duel kunnen zijn waarin het wel lukt. De ploeg van Ron Jans presteert matig dit seizoen en is terug te vinden op de zestiende plaats. "Toch verwacht ik een onstuimig Zwolle, zij staan onder druk", waarschuwt Van de Looi."Maar we hebben een goed plan, we gaan op zoek naar doelpunten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.