Video

Monumentje voor een frietboer? 'Het was er altijd gezellig'

9 december 2016 om 18:26 • Aangepast 21 november 2020 om 05:22
nl
Bijna veertig jaar stond Hennie Vermeulen met zijn frietkraam op het Postelplein in Someren. Tot diep in de nacht wisten - vooral stappers - de witte kraam te vinden voor een frietje met of een andere snack. De friet was goed, er was nooit ruzie bij de kraam en vooral was het er gezellig. Nu de bekende frietboer ermee opgehouden is, wordt het tijd voor een monumentje, vinden ze in Someren.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

"Hennie hoort bij de historie van Someren", zegt initiatiefnemer Chris van Seggelen. "Iedereen kent hem. Hij is bescheiden, vol humor en altijd in voor een praatje."
Bronzen tegel op plaats van friettentOp de plaats waar bijna veertig jaar de frietkot stond komt een bronzen tegel met een tekst. De crowdfunding daarvoor is inmiddels al op gang gekomen, onder meer dankzij acties van leerlingen van het Varendonk College in Asten. In Someren wordt enthousiast gereageerd op het initiatief. "Hij verdient het, het was er altijd druk en gezellig."
Maar zelf denkt Hennie Vermeulen daar heel anders over. "Van mij hoeft zoiets niet. Het is toch niet zo speciaal wat ik heb gedaan? Iemand die iedere dag naar zijn werk gaat, iedere dag op tijd komt en zijn werk goed doet zou dan ook een monumentje moeten krijgen."
Oude frietkraam blijft in SomerenZijn witte frietkraam heeft hij inmiddels verkocht aan een andere ondernemer in Someren, Frits Rutjens. "Zaterdag schuiven we de wagen naar binnen in een groot pand aan de Ter Hofstadlaan. Daar gaan we gewoon weer frietjes bakken. Met een groot deel van het oude personeel van Hennie en dat vind ik zelf heel bijzonder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.