Inhoudelijke behandeling doodschieten Ferry Bakx in mei op Bonaire - Omroep Brabant

Inhoudelijke behandeling doodschieten Ferry Bakx in mei op Bonaire

9 december 2016 om 18:14
nl
De rechtbank in Kralendijk, Bonaire, gaat zich in mei inhoudelijk buigen over de moord op de uit Rijsbergen afkomstige Ferry Bakx. De 43-jarige man werkte in Bonaire als politieagent. Hij werd in de nacht van 17 op 18 augustus dit jaar doodgeschoten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bij de rechtbank stonden hiervoor vrijdag zeven mannen terecht: zes uit Venezulea en één uit Bonaire.
Overvallers betraptDe mannen worden ervan verdacht dat ze een gewapende overval hebben gepleegd in een huis op het eiland waar toeristen verbleven. De politie betrapte de overvallers, waarna een achtervolging volgde. Daarbij werd geschoten. Bakx, die sinds 2013 op Bonaire als agent werkte, werd hierbij dodelijk geraakt. Hij werd eind augustus in Tilburg gecremeerd.
De zaak zal op 15, 16 en 17 mei volgend jaar inhoudelijk worden behandeld, zo maakte de rechter bekend. Op 24 februari volgt nog een tweede regiezitting.
Gezin uit Wilbertoord in overvallen huisOverigens bleven de bewoner van het pand en de mensen die er op familiebezoek waren, een gezin uit Wilbertoord, ongedeerd. Wel werden ze door de inbrekers onder schot gehouden. De eigenaar van het huis wist de politie te alarmeren, waarna de inbrekers op de vlucht sloegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.