Video

Ministerie komt over de (Merwede)brug voor gedupeerde transportbedrijven

9 december 2016 om 19:40
nl
Transporteurs die schade leden doordat de Merwedebrug bij Werkendam lange tijd gesloten was, hebben meer kans op een schadeververgoeding. De minimale schade die bedrijven op jaarbasis hebben opgelopen hoeft maar vijf procent zijn, zo maakte het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend. De drempel lag eerst op vijftien procent.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Merwedebrug ging op 11 oktober dicht voor zwaar verkeer; vrijdagmorgen kwam er weer een eind aan die afsluiting.
Omrijden door afsluitingDe sluiting was nodig, omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie van de brug waren ontdekt. De transportsector had grote last van de afsluiting, want vrachtwagens moesten omrijden.
Bedrijven die denken dat ze in aanmerking komen voor een schadevergoeding, kunnen een verzoek indienen via Rijkswaterstaat. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de verzoeken op basis van de regeling. Het minimale schadebedrag dat het ministerie uitkeert, is en blijft duizend euro.
Achttien miljoen aan claimsSwijnenburg Transport in Werkendam zal ongetwijfeld een beroep doen op de coulance van het ministerie. De gelijknamige eigenaar heeft becijferd dat het vrachtwagenverbod zijn bedrijf ruim 40.000 euro heeft gekost. Op het departement ligt vanuit de transportsector al 1,8 miljoen euro aan claims.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.