Schrijnend: bejaard stel woont al anderhalf jaar in auto bij garagebox Etten-Leur

10 december 2016 om 16:41
nl
Een bejaard echtpaar woont al zeker anderhalf jaar in hun auto bij een garagebox aan de Spoorlaan in Etten-Leur. Omwonenden spreken van een onhoudbare situatie, maar tot nu toe grijpt de gemeente niet in.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Al meerdere keren trokken Peter van Leeuwen en zijn vrouw Cynthia bij de gemeente aan de bel over hun bijzondere buren. "Het is gewoon een schrijnende situatie", vertelt Peter. "Ze wonen hier al zeker sinds vorige zomer. Overdag rijden deze mensen rondjes met hun auto en 's avonds parkeren ze bij de garagebox, of ze slapen binnen. Maar dat is een onhoudbare situatie."
'Behoefte in de tuin'Het gaat om een bejaard stel van in de zeventig. "Het is bijna de familie Flodder. In de zomer zetten ze tuinstoelen neer bij de garagebox. Ze zetten er nog net geen barbecue neer. Ook zie je ze zich buiten omkleden. Van de zomer vroeg mijn zoontje wat die man toch in zijn onderbroek deed. Bleek dat hij zijn tanden stond te poetsen."
Naast de garagebox hebben de zwervende bejaarden een stukje grond ingericht als tuin. Ook is te zien dat ze daar hun behoefte doen. "Er is geen elektriciteit, geen sanitair, dus wat verwacht je?" Vult Cynthia aan. De familie Van Leeuwen wil dat er zo snel mogelijk wordt ingegrepen.
Gemeente met handen in het haarDe gemeente is bezig met een intensief begeleidingstraject om het echtpaar weg te krijgen bij de garagebox. Tot nu toe zonder resultaat. "Wettelijk gezien hebben zij ook het recht om hun eigen keuzes te maken."
Toch hoopt de familie Van Leeuwen dat het bejaarde stel alsnog op korte termijn wordt opgevangen. "Dit kan zo niet langer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.