NAC-trainer Marinus Dijkhuizen blijft strijdbaar ondanks matige prestaties: 'Ik geef nooit op'

10 december 2016 om 17:29 • Aangepast 21 november 2020 om 05:20
nl
Een dag na de ontluisterende 6-2 nederlaag tegen FC Eindhoven gaat NAC-trainer Marinus Dijkhuizen de media niet uit de weg. Integendeel. “Dat gaat nu eenmaal zo in de voetballerij. Als de prestaties slecht zijn moet de trainer het ontgelden. Ik ben tenslotte eindverantwoordelijk”, zei hij na afloop van de zaterdagtraining.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

“Hoe slechter het gaat, des te harder ik ga werken. Ik geef nooit op”, zei Dijkhuizen. Wat de spelersgroep betreft hoeft de trainer vooralsnog zijn biezen niet te pakken. “De spelersgroep heeft er alle vertrouwen in en steunt de trainer”, zegt aanvoerder Robbie Haemhouts. “Ik heb als aanvoerder geen signalen ontvangen dat het anders is.”
Bij thuiskomst werd de selectie opgewacht door een horde ontevreden supporters. Dijkhuizen: “Ik begrijp hun boosheid en frustratie. Ze zien hun club steeds verder wegzakken. Eenmaal uit de bus hebben we met wederzijds respect met elkaar gesproken. Er was geen intimiderende sfeer.” Aanvoerder Haemhouts vond het ontvangst door de supporters ‘indrukwekkend’.  “Het was terecht dat ze ons stonden op te wachten.”

Wachten op privacy instellingen...

PraatsessiesDe NAC-selectie was de zaterdag begonnen met verschillende praatsessies. De trainersstaf ging met elkaar in gesprek, de spelers staken apart de koppen bij elkaar en tot slot was er nog een gezamenlijke praatsessie. Zowel de trainer als de aanvoerder blijft op de vlakte over hetgeen er besproken is. Haemhouts: “Het was een goede en open bespreking. Er zijn harde woorden gevallen. Daarna is het vizier op de volgende wedstrijd gegaan.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook trainer Dijkhuizen houdt zich op de vlakte. “Binnen de technische staf hebben we onze ervaringen en standpunten met elkaar gedeeld. Er is nog alle vertrouwen. Op de lange termijn moet ons spel veel stabieler worden. Op korte termijn moet er gepresteerd worden en zijn de drie punten tegen FC Emmen belangrijk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.