Pech voor Van der Poel in veldrit Essen, Van Kessel als enige in Belgische top tien

10 december 2016 om 17:53
nl
Mathieu van der Poel had zaterdagmiddag flink wat pech tijdens de veldrit van Essen in België. Tot de tweede ronde kon hij goed mee met de uiteindelijke winnaar Wout van Aert, maar na een lekke band en een pijnlijke val op de stang van zijn fiets kon hij een zege wel vergeten.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Na de lekke band in de tweede ronde leek er nog weinig aan de hand voor Van der Poel. Hij kwam knap snel terug naar voren.
Tot hij van zijn fiets gleed, met zijn edele delen op de stang van z'n fiets. Bij de val kwam hij ook met zijn heup tegen een paaltje. Die klap kwam hij niet meer te boven. Omdat Van Aert met de zege aan de haal ging, staat de Belg nu met tien zeges op een gelijk aantal overwinningen als Van der Poel.
"Het is frustrerend", zegt Van der Poel. "Deze cross is redelijk dicht bij huis. Ik had hier graag iets laten zien." Zondag wacht voor hem al weer de Druivencross. "Ik hoop dat ik hier dan geen last meer van heb."
Enige NederlanderDe enige Nederlander die zich tussen de Belgische machthebbers kon voegen was de Veldhovenaar Corné van Kessel. Hij eindigde in Essen als zesde. Naast Van Aert stonden Kevin Pauwels (tweede) en Tom Meeuwsen (derde) op het podium.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.