Op- en afrit Best West tot volgende week dicht omdat het riool dreigt te verzakken - Omroep Brabant

Op- en afrit Best West tot volgende week dicht omdat het riool dreigt te verzakken

13 december 2016 om 16:41 • Aangepast 21 november 2020 om 05:20
nl
Een deel van het riool tussen Best en Sint-Oedenrode is niet stabiel. Dat bleek vorige week donderdag uit een rioolinspectie. Daarom is de op- en afrit Best West van de A2 tot begin volgende week nog dicht.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée
Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag werd bekend dat de afsluiting in elk geval tot het begin van deze week zou duren.
Het gaat om het stuk ter hoogte van de op- en afrit Best West. Volgens waterschap De Dommel zitten er scheuren in de rioolbuis. Afgelopen maandag is de leiding extra geïnspecteerd om te onderzoeken wat de kwaliteit is en of hier ook acuut gevaar is voor eventuele instorting. Uit de inspecties blijkt dat de kwaliteit van deze leiding geen aanleiding geeft tot directe acties. Er is geen acute dreiging voor instorting van de buis.
Samenwerking met Rijkswaterstaat"Waterschap De Dommel en Rijkswaterstaat werken nauw samen om tot een goede aanpak en oplossing te komen", meldt een wordvoerder van het waterschap. "De eerste prioriteit is dat de op- en afrit weer toegankelijk is voor verkeer."Er wordt nu gekeken of de rioolbuis vervangen of gerepareerd gaat worden. Dat moet nu snel duidelijk zijn. Tot die tijd blijft de op- en afrit dicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.