Scheidsrechter overlijdt na wedstrijd bij De Fendert in Fijnaart: 'Dit is een groot verlies'

10 december 2016 om 19:34
nl
De 73-jarige scheidsrechter Piet Magielse uit Noordhoek is zaterdagmiddag na een wedstrijd bij De Fendert in Fijnaart overleden. Magielse kreeg in zijn kleedkamer een hartstilstand. Reanimatie mocht niet meer baten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Bij De Fendert is aangeslagen gereageerd op het plotselinge overlijden van Magielse. "Piet was een hele gewaardeerde scheidsrechter in deze omgeving. Een échte liefhebber, die geheel vrijwillig wedstrijden floot bij clubs in de regio", vertelde voorzitter Kees Rombouts.
'Hij bleef weg'Zaterdagmiddag floot Magielse nog de wedstrijd van het vijfde elftal. Na afloop van het duel ging hij naar zijn kleedlokaal. "We zaten op hem te wachten voor een biertje, maar hij bleef maar weg. Toen zijn we hem gaan zoeken. We vonden hem in de kleedkamer."
Terwijl Rombouts met de reanimatie startte, werden de hulpdiensten gebeld. "De ambulance was snel aanwezig, maar het was helaas al te laat."
'Groot verlies'Drie wedstrijden van De Fendert die op dat moment aan de gang waren, werden gestaakt. "Het is bizar. Dit is een groot verlies."
De kantine van De Fendert bleef open zodat mensen konden praten over de trieste gebeurtenis. "We gaan kijken hoe we Piet straks op een gepaste manier kunnen herdenken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.