Siem de Jong opgelucht na eerste treffer voor PSV: 'Eindelijk'

10 december 2016 om 23:03
nl
Eindelijk maakte Siem de Jong zaterdagavond zijn eerste treffer in het eerste elftal van PSV. Een hele opluchting voor de man die mede vanwege een blessure nog niet wist te scoren. PSV won dankzij zijn doelpunt met 1-0 van Go Ahead Eagles.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Toen het zaterdagavond eenmaal zover was, slaakte De Jong dan ook een kleine zucht van verlichting. "Eindelijk. Het voelt toch een beetje als een opluchting."
Het doelpunt van De Jong was een belangrijke voor PSV, dat tegen Go Ahead Eagles verder vooral met zichzelf worstelde. De ploeg kreeg de vrijheid van de hekkensluiter in de eredivisie, maar kwam maar niet tot scoren.
WisselspelerSiem de Jong moest dat een uur lang vanaf de bank aanzien. Hij werd door coach Phillip Cocu aan de kant gehouden. Daar baalde hij van. "Ik wilde graag spelen."
Bij het invallen klonk er een hels fluitconcert in het Philips-stadion. Het was onduidelijk of dat voor het wisselbeleid van Cocu was, of te maken had met de populariteit van De Jong die zichzelf nog niet echt had bewezen. "Ik moet eerlijk zeggen: ik weet eigenlijk niet precies waarom de supporters dat doen", zei de matchwinner. "Misschien wilden ze liever dat er een verdediger uit zou gaan."
NekklachtenAan de wedstrijd heeft De Jong wel een kleine blessure overgehouden. Hij kreeg een speler van Go Ahead in zijn rug, waardoor hij wat nekklachten heeft. "Ik heb misschien een paar dagen nodig. Daarna zal het hopelijk wel over zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.