Rico Verhoeven wint titanenstrijd na gebroken arm Badr Hari

11 december 2016 om 00:39 • Aangepast 21 november 2020 om 05:19
nl
Het gevecht van het decennium in het kickboksen is zaterdagavond bijzonder snel gewonnen door Rico Verhoeven. Badr Hari brak zijn arm, die flink opzwol. Al in de tweede ronde moest Hari daarom opgeven, waardoor Verhoeven uit Halsteren zich voor het oog van miljoenen tv-kijkers in 175 landen mocht kronen tot winnaar.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Het was voor veel fans een grote teleurstelling dat het duel zo snel afgelopen was. Ook voor Verhoeven, zei hij na afloop. "We gaan dit zeker overdoen. Zonder twijfel. Zo wil ik niet winnen." Ook Badr blijft strijdbaar: "Volgend jaar ga je eraan!"
HeksenketelHet was een heksenketel in Oberhausen. Bij de opkomst van de twee was het een grote chaos in en rond de ring. Tientallen supporters wilden zo dichtbij mogelijk komen en hingen aan de touwen. Er ontstonden zelfs wat opstootjes in het publiek.

Wachten op privacy instellingen...

De meeste fans in de arena waren overduidelijk voor Badr Hari. Bij het opnoemen van zijn naam voor de wedstrijd klonk luid gejuich, terwijl er bij Verhoeven zelfs wat boegeroep was.
ZIE OOK: Oberhausen draait warm voor hét gevecht Rico Verhoeven versus Badr Hari
BloedIets later dan gepland begonnen de twee boksers aan hun duel. De eerste harde punten kwamen van Verhoeven, die Badr wat schoppen verkocht. Ondertussen moest de Halsterse bokser steeds meer klappen op zijn hoofd incasseren. De klappen van Hari kwamen keihard aan. Zijn neus begon al in de eerste ronde te bloeden.
In de tweede ronde begon Rico Verhoeven wat sterker. Hari moest zelfs even stoppen, na een schop in zijn kruis. En een paar klappen later was het helemaal klaar, toen Hari een grote bult op zijn arm bleek te hebben. Een breuk, aldus de organisatie. De geblesseerde bokser kon niet verder, waardoor Rico Verhoeven zich winnaar mocht noemen.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Bredase organisator kickbokswedstrijd: 'Grote kans dat er een rematch komt'
OpnieuwNa afloop was Badr Hari al vrij snel weer op de been. Na wat aardige woorden voor winnaar Verhoeven kwam de felle toon van de afgelopen dagen weer terug: "Dit is niet hoe je wilt vechten. Volgend jaar doen we dit over!"

Wachten op privacy instellingen...


Zondag bevestigde de trainer van de Amsterdammer aan Ziggo Sport dat Hari inderdaad zijn arm heeft gebroken. Hari reist later op de dag terug naar Nederland waar een chirurg zijn arm verder zal onderzoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.