Rico Verhoeven na de wedstrijd: 'Ik krijg kippenvel van al mijn Brabantse fans'

11 december 2016 om 12:25
nl
Rico Verhoeven uit Halsteren heeft een tevreden gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Badr Hari. Het gevecht van het decennium in het kickboksen was zaterdagavond bijzonder snel gewonnen door Rico Verhoeven. Badr Hari brak zijn arm, die flink opzwol. Al in de tweede ronde moest Hari daarom opgeven, waardoor Verhoeven uit Halsteren zich voor het oog van miljoenen tv-kijkers in 175 landen mocht kronen tot winnaar.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

"Wij hebben laten zien wat we moesten laten zien en we gingen voor niemand aan de kant en zo hebben we dat aangepakt", zegt een tevreden Rico Verhoeven na afloop.
LEES OOK: Bredase organisator kickbokswedstrijd: 'Grote kans dat er een rematch komt'
"Het heeft twee kanten. Aan de ene kant laat je wel zien dat alles wat je doet aankomt bij de tegenstander, maar aan de andere kant wil je op een mooiere manier winnen dan zo. Het is zoals het is", aldus Rico Verhoeven uit Halsteren.
SportlunchOok in het radioprgramma Sportlunch keek Verhoeven nog even terug op de wedstrijd. "Ik voelde me mentaal sterker dan Badr", vertelt Verhoeven. "De eerste rond was close, maar ik voelde dat ik beter werd dan Badr. Doordat hij vermoeid raakte, ben ik meer druk zetten."
In de tweede ronde ging het mis met de arm van zijn tegenstander en was de wedstrijd afgelopen. "Ik heb hem een paar keer flink tegen zijn arm getrapt. Jammer dat de wedstrijd op deze manier wordt beslist. Ik had hem liever knock-out geslagen."
HamburgerNa afloop zocht Rico gelijk zijn tegenstander op. "Dat heeft te maken met wederzijds respect. Zo'n gebroken arm is heel vervelend. Ik hoop dat hij snel weer in de ring staat." Na de wedstrijd ging Verhoeven niet rechtstreeks naar zijn hotel. "We zijn omgereden langs de 'Mac'. Na weken van hard trainen en een dieet volgen was ik wel toe aan hamburgers, frites en cola. Even lekker chillen."
Rico sprak zijn waardering uit naar alle Brabantse fans die zaterdag naar Oberhausen zijn gekomen voor het gevecht der gevechten. "Ik krijg kippenvel als ik aan de fans denk die zijn gekomen". Zaterdagmiddag overspoelde Oberhausen met Brabantse fans van Rico. "Ik probeer jullie de liefde te geven die jullie aan mij geven", besloot Rico.
Zondag bevestigde de trainer van de Amsterdammer aan Ziggo Sport dat Hari inderdaad zijn arm heeft gebroken. Hari reist later op de dag terug naar Nederland waar een chirurg zijn arm verder zal onderzoeken.
LEES OOK: Voorprogramma Rico en Badr: Nieky Holzken en Isis Verbeek geen wereldkampioen kickboksen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.