Burgemeester Rombouts schopt museumdirecteur De Mooij tegen zere been over Bosch-tentoonstelling

11 december 2016 om 16:05
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum, tegen het zere been geschopt met een opmerking over de Jeroen Bosch-tentoonstelling.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In een interview in het Brabants Dagblad stelt Rombouts dat het museum de tentoonstelling niet aandurfde en dat het vooral zijn verdienste is geweest dat de tentoonstelling “Jheronimus Bosch – Visioenen van een Genie” er gekomen is. “Charles wilde eerst niet. Hij vond het een groot risico en vreesde dat het museum zou omvallen”, liet Rombouts optekenen.
Plannen voor tentoonstellingMuseumdirecteur Charles de Mooij was zeker niet blij met het artikel, zegt hij zondag in het tv-programma Kraak. “Ik vond het niet geweldig om dit te lezen en heb meteen gebeld met Rombouts. Ik ben op 1 oktober 2007 aangesteld als directeur van Het Noordbrabants Museum. Achttien dagen later zat ik al bij de burgmeesters en wethouders om ons plan voor deze tentoonstelling te ontvouwen. We hebben toen inderdaad gesteld dat er een oplossing moest komen voor het miljoenenrisico. Rombouts was het met mijn opmerking eens. Hij vond het ook vervelend dat het op deze manier op papier was gekomen.”
Als zondagavond het Jeroen Bosch-jaar in Den Bosch wordt afgesloten, dan zal dat wat De Mooij betreft in goede harmonie gebeuren. Maar: “Dit moet je nooit doen. Zulke dingen moet je niet zeggen.”
Tijdens de afsluiting van het Jeroen Bosch-jaar kwam burgemeester Ton Rombouts terug op het interview. Hij stelde dat hij 'een dag ziek was geweest van het artikel in de krant'. "We hebben dit toch echt samen gedaan, niet alleen ik", zei de burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.