Tilburg gaat autoverhuurbedrijven strenger controleren

12 december 2016 om 11:40
nl
De gemeente Tilburg gaat extra letten op autoverhuurbedrijven, nadat afgelopen zomer uit onderzoek duidelijk werd dat huurauto's populair zijn bij criminelen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De autoverhuurders in Tilburg moeten een vergunning aanvragen die kan worden geweigerd als ondernemers niet door een integriteitstoets komen. De vergunning kan weer worden ingetrokken als de ondernemer betrokken is bij strafbare feiten of van slecht levensgedrag is, staat in een aangepaste verordening.
Drugs en wapensIn Tilburg zijn 56 autoverhuurbedrijven en dat zijn er relatief veel. Volgens burgemeester Peter Noordanus zijn tientallen bedrijven niet aangesloten bij de brancheorganisatie. Bij controles vond de politie afgelopen zomer drugsresten en wapens aan in huurauto's van enkele verhuurbedrijven.
ZIE OOK: Brabantse autoverhuurbedrijven spelen grote rol in georganiseerde misdaad
Tilburg wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaan aanpassen zodat het mogelijk wordt hele branches te controleren. Dit voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.  Als dat lukt, dan gelden de nieuwe regels vanaf 1 januari 2017. De burgemeester wil de vergunningplicht later mogelijk uitbreiden naar andere risicovolle sectoren, aldus Noordanus maandag in de gemeenteraad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.