Video

Vrouw geeft per ongeluk gas en rijdt man (78) dood

12 december 2016 om 21:14 • Aangepast 21 november 2020 om 05:18
nl
Een 78-jarige man is maandagmiddag overleden na een aanrijding met een auto. Dit gebeurde bij een garage aan de Berghemseweg in Herpen. De auto reed door de muur van de garage heen. Het slachtoffer stond daar vlakbij. De politie noemt de aanrijding dinsdag een noodlottig ongeval.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Het slachtoffer opende de deur van de garage bij een woning aan de Berghemseweg zodat de bewoonster met haar auto naar binnen kon rijden. De vrouw trapte vermoedelijk het gaspedaal in waardoor de 78-jarige man werd geraakt. De auto had veel vaart en reed door de achterkant van de garage. Het slachtoffer, een bekende van de vrouw, kwam daarbij om het leven.
Volgens een woordvoerder van de politie worden 'uiteraard' nog een aantal zaken nagelopen. Zo wordt bekeken of er iets aan de hand was met de auto. Ook wordt nog gesproken met de vrouw.  


Slachtofferhulp voor vrouwDe vrouw raakte niet gewond en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. Zij was maandag volgens de politie erg onder de indruk van wat er was gebeurd.
Na het ongeluk werden massaal de hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumahelikopter werd ingeschakeld, maar deze is uiteindelijk niet geland. Meerdere ambulances en de brandweer kwamen ter plaatse. Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te redden, maar dit mocht niet meer baten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.