Lintje met vertraging voor Jos van Raaij uit Sint Anthonis: 'Glans is er wel een beetje vanaf'

12 december 2016 om 13:50
nl
Eindelijk is het zover voor Jos van Raaij uit Sint Anthonis. Maandagavond krijgt hij zijn lintje opgespeld. Met vertraging, want zijn naam was dit jaar voor Koningsdag al naar buiten gebracht.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Er deden zich op dat moment echter een aantal omstandigheden voor waardoor het lintje toen niet kon worden uitgereikt. “Ten onrechte”, zo laat een woordvoerder van de provincie maandag weten aan Omroep Brabant. Op wat er precies speelde, gaat de woordvoerder niet verder in.
LEES OOK: Foutje, man uit Sint Anthonis krijgt toch geen lintje
Het lintje voor Jos van Raaij is dus een onderscheiding met een geschiedenis. “Over mijn lintje is in elk geval veel meer gesproken dan over de onderscheiding die mijn broer Harry kreeg”, zegt Jos, broer van de oud-voorzitter van PSV, met een knipoog.
Inmiddels kan hij er wat luchtiger over doen. “Maar”, geeft hij aan, “de glans van de onderscheiding is er wel een beetje af door deze hele voorgeschiedenis. En die glans kunnen ze niet meer teruggeven.”
Commisaris van de KoningWat er precies heeft gespeeld, zegt Van Raaij zelf officieel niet te weten. En de gemeente Sint Anthonis verwijst naar de provincie. “Het verhaal van de gemeente dat er onderzoek moest worden gedaan naar een uitkering die ik heb ontvangen, geloof ik niet”, zegt Van Raaij.
Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de plaatselijke voetbalclub DSV. En ondanks alles kijkt hij met plezier uit naar maandagavond. Dit zeker omdat de onderscheiding wordt opgespeld door Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. “Dat zie ik als eerherstel”, zegt Van Raaij. Normaal gesproken speldt de burgemeester de onderscheiding op.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.