RKC krijgt dankzij Sno een iets voller stadion (en waarschijnlijk een hogere waterrekening)

12 december 2016 om 17:49
nl
Met de terugkeer van Evander Sno hoopt RKC dit seizoen een ticket te bemachtigen voor de play-offs van de eerste divisie. Voor de derde keer komt de middenvelder naar Waalwijk, waar hij in 2011/2012 en 2013/2014 meerdere keren erg belangrijk was in de Eredivisie. "Hij was een geweldige voetballer voor RKC", zegt verslaggever Job van der Zon, die Sno's laatste seizoen in Waalwijk volgde.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Hij is vooral ook een voorbeeldige profspeler, zegt BD-journalist Wilber Hack, die vorig jaar een boek schreef met de titel 'Alle ballen op Sno'. "Hij vond het een enorme eer dat hij op de voorpagina stond."
Sno was in zijn RKC-periode altijd al om acht uur 's ochtends op de club, weet Hack. Ruim voor de andere spelers aankwamen. "Dan zat hij bijvoorbeeld in het krachthonk. Anderen zagen in hem echt een voorbeeldprof."
ZIE OOK: Evander Sno terug bij RKC Waalwijk: 'Altijd warm gevoel gehouden'
Hoogte- en dieptepuntMet Sno in de gelederen bereikte RKC het hoogte- en het dieptepunt van de afgelopen jaren. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het behalen van de tweede ronde in de play-offs om Europees voetbal in 2012. Maar zijn tweede periode in Waalwijk eindigde met degradatie naar de eerste divisie.
RKC verloor in de nacompetitie van Excelsior. Sno en de andere vedetten waren die dagen uit vorm en de spits ging met buikpijn weg bij de club. "De laatste keer ben ik hier vertrokken met een rotgevoel, nu wil ik samen met de club weer omhoog", zei Sno maandag nadat RKC zijn terugkeer bekendmaakte. "Ik kijk er naar uit om een positief vervolg te geven aan het huidige en volgende seizoen van RKC Waalwijk.”
DoucheliefhebberIn Waalwijk moeten ze zich waarschijnlijk wel opmaken voor een hogere waterrekening. "Hij stond erom bekend dat hij altijd een uur onder de douche kon staan", herinnert Job van der Zon, die daarom als verslaggever regelmatig op hem kon wachten na een wedstrijd.
"Ze hebben hem er een keer onder vandaan getrokken en gezegd dat het best wat korter kon", grinnikt hij.
FamiliemanDaar tegenover staat dat in het Mandemakersstadion vanaf januari permanent een plek of vijftien bezet zal zijn door vrienden en familie van Sno. "Hij is een echte familieman. Een sociale, gevoelige jongen", zegt Hack. "Hij neemt altijd wat broers en vrienden mee. Daar regelt hij dan een plekje voor op de tribune."
Dat sociale karakter van de middenvelder is ook de reden van zijn terugkeer bij RKC, weet Hack. Sno had namelijk ook kunnen tekenen bij eredivisionist Go Ahead Eagles. "Maar hij is een gevoelsjongen. Hij weet dat hij het verschil kan maken in Waalwijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.