Video

'Kruising tussen Guardiola en Van Bommel': kenners verwachten veel van Dante Rigo

12 december 2016 om 18:13 • Aangepast 21 november 2020 om 05:17
nl
Voetbalkenners in binnen- en buitenland zien in PSV-jeugdspeler Dante Rigo één van de grootste voetbaltalenten van dit moment. Zondag werd hij 18 en hij staat op het punt om een meerjarig contract bij PSV te tekenen. De Belgische middenvelder speelt zijn wedstrijden nog bij PSV onder 19 en Jong PSV, maar traint al regelmatig met de eerste selectie mee.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Aad de Mos is overtuigd van de klasse van de jonge Belg, die vanaf zijn zevende jaar alle jeugdteams bij PSV doorliep. Van De Mos had Rigo al zijn debuut in het eerste team mogen maken.
'Kruising tussen Guardiola en Van Bommel'"We gaan hem dit seizoen nog zien in het eerste elftal van PSV. Dante is een geweldig talent. Hij gaat het heel ver schoppen en heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij heeft een pass over veertig meter, hij kan het spel versnellen en hij heeft een fantastische vrije trap. Hij is de beste opbouwer die je je kan voorstellen. Als type speler is hij een kruising van Pep Guardiola en Mark van Bommel."

Oogappel van Aad de MosDante Rigo moet een beetje lachen als hij dit hoort. Hij weet dat Aad de Mos een fan is, sinds hij door de hem en Willy van der Kuijlen werd gekozen tot beste speler van het prestigieuze Otten-toernooi.
"Wat Aad de Mos zegt over mij is mooi. Het is leuk als zulke mensen complimenten geven. Maar ik moet me er niet te veel van aantrekken, want er is nog veel werk aan de winkel. Maar meer druk geeft het me niet. Ik blijf er nuchter onder."
'Groot talent, maar we hebben er meer'En dat wordt onderschreven door Geert Brusselers, zijn trainer bij PSV voor spelers onder 19 jaar. Brusselers erkent het talent van Dante Rigo, maar wil het wel graag nuanceren.
"Dante is een groot talent, zoals we er meer hebben. Maar hij heeft wel iets unieks. Aad de Mos is niet de enige die dat ziet. Bang dat Rigo naast zijn schoenen gaat lopen, of dat tegenstanders nu meer op hem gaan letten ben ik niet. Daar krijgt hij weer meer weerstand van en daar wordt hij weer een betere voetballer door."

Wachten op privacy instellingen...

Van schuchtere jongen tot volwassen profDante Rigo staat dus op het punt om door te breken bij PSV, waar hij al aan zijn tiende seizoen bezig is. De laatste jaren pendelt hij tussen zijn familie in Belgie en zijn pleeggezin in Valkenswaard. Bij het gezin van Marcel Hover, materiaalman bij PSV, brengt hij de helft van de week door. Hover ziet hem veranderen. Van schuchtere jongen naar een volwassen prof.
"Dit jaar heeft hij echt stappen gemaakt. Hij traint steeds vaker met het eerste team van PSV mee en met België onder 17 jaar is hij derde geworden bij het WK. Toen hij daarvan terugkwam zag ik dat die ervaring hem volwassener heeft gemaakt."
'Zielsgelukkig bij PSV'Bang dat Rigo al snel voor het grote geld en dus voor het buitenland gaat kiezen is Hover niet. "Dante is zo serieus met zijn vak bezig dat hij wel weet welke route hij wil bewandelen. Hij is zielsgelukkig bij PSV, dus ik denk dat wij de komende jaren nog veel plezier van hem gaan hebben."
Die kans is inderdaad groot.  Op korte termijn zet Dante Rigo zijn handtekening onder een contract dat hem ook de komende jaren aan PSV bindt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.