Rico zocht bewust de rechterarm van Badr: 'Ik wist: die moet ik zien te raken'

12 december 2016 om 21:04 • Aangepast 21 november 2020 om 05:17
nl
Rico Verhoeven wist precies waar hij moest mikken toen hij zaterdagavond tegenover Badr Hari in de ring stond. Hij won het 'kickboksgevecht van het decennium' nadat Badr moest opgeven met een gebroken arm. "Ik heb daar bewust op gemikt. Want als je een onderarm raakt met je scheenbeen..."
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Dat zei hij maandagavond in het Ziggo-programma Peptalk met Jack van Gelder. "Ik wist: die rechterarm is sterk. Die moet ik zien te raken."
'Dit was tactiek'Hoewel Hari in de tweede ronde opgaf, was de fatale schop al in de eerste drie minuten gegeven, zegt de Halsterse Verhoeven. Hij geeft hem op dat moment met zijn linkerbeen een trap tegen zijn onderarm. "Daar gaat het mis. Dat was ook de tactiek."

Wachten op privacy instellingen...

Het is volgens Verhoeven zeker niet zo dat Badr zijn arm zelf kapot zou hebben geslagen. De winnaar is ervan overtuigd: híj heeft die arm gesloopt.
ZIE OOK: Rico Verhoeven feestelijk onthaald in Halsteren
Heel onredelijkTwee dagen na het grote gevecht is de kickbokser weer één en al rust. Dat was de afgelopen twee weken wel anders. Hij was zó gefocust, dat zelfs zijn vrouw het moest ontgelden, moest Verhoeven toegeven. "Ik ben dan echt niet gezellig. Ik ging zelfs in discussie met mijn trainer. Ook mijn gezin moet er onder lijden. Dat doet me nog het meeste pijn. Voor mijn vrouw is het soms moeilijk te begrijpen."

Wachten op privacy instellingen...

In de ring hielp die focus juist enorm, bleek zaterdag. Zelfs de intimiderende aanhang van Badr Hari leidde hem niet af. Tientallen fans hingen in en om de ring, om zo dicht mogelijk bij hun held te zijn. "Ik kijk op zo'n moment alleen maar naar hem. Ik denk alleen maar: er kunnen zoveel mensen naast de ring staan en schreeuwen, maar als de bel gaat ben je van mij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.