Video

Voedselbankactie: Hoe gul zijn ze op het provinciehuis? 

12 december 2016 om 21:35
nl
Dag acht van de voedselbankactie en er zijn ruim negentienhonderd producten binnengehaald. Verschillende bedrijven en instanties doen mee met het initiatief, maar hoe zit het met ons eigen provinciehuis in Den Bosch? Zijn de Brabantse ambtenaren een beetje gul? 
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Uit een grondige inspectie donderdag door Omroep Brabant blijkt dat het niet tegenvalt. Op het provinciehuis werken ruim duizend mensen dus hebben ze op verschillende afdelingen inzamelpunten gemaakt. Zeker op de vijfde verdieping bleek gul gegeven te zijn. De doos met lang houdbaar voedsel puilde uit.
LEES OOK: Tussenstand Samen Voor De Voedselbank: 19.450 artikelen!
Op de bestuursvleugel liep de doos voor de voedselbank nog niet echt over. Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, bracht daar graag verandering in: ‘Het is jammer dat het nodig is, maar als we allemaal een beetje meehelpen in Brabant, hebben we zo een volle voedselbank.’
Van de Donk plunderde zondagavond met zijn vrouw de kelderkast, op zoek naar lang houdbaar voedsel. De vrouw van Commissaris van de Koning was goed op de hoogte: ‘Ik wilde er een flesje wijn bij doen, maar mijn vrouw vertelde dat dat niet mocht.’ Wijn staat niet op de lijst omdat het niet gezond is en het in glas zit. Dat is lastiger te vervoeren.
LEES OOK: Boodschappen doen voor een ander: de voedselbankactie is bezig
Bij de voedselbankkaravaan in Eindhoven namen ze de spullen van het provinciehuis met plezier in ontvangst. Voedselbankverslaggever Noël van Hooft: ‘Geweldig. Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor de rest van de provincie.’
Voor wie het voorbeeld wil volgen: Op honderddertig plekken in de provincie kun je nog tot en met donderdag doneren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.