'PSV houdt zich niet aan salarisplafond'

13 december 2016 om 06:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:17
nl
PSV betaalt topspelers meer dan een miljoen euro per jaar, in tegenstelling tot beloftes die gemaakt zijn tegenover de gemeente. Dat meldt de NRC.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In 2011 beloofde de voetbalclub publiekelijk een salarisplafond van één miljoen euro in te voeren, nadat de gemeente Eindhoven de club van de financiële ondergang had gered. Het breken van de belofte blijkt uit documenten van Football Leaks waarover NRC beschikt.

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente Eindhoven kocht in 2011 de grond onder het stadion en het trainingscomplex van PSV voor ruim 48 miljoen euro. Met die verkoop kon de club haar schulden herfinancieren. PSV huurt sindsdien het gebruik van de grond voor een som van jaarlijks 2,4 miljoen euro.
ZIE OOK: PSV krijgt 48 miljoen van gemeente voor stadion en Herdgang
Omzeilen salarisplafondIn ruil voor de redding zegde PSV toe een 'salary cap' in te voeren. Alleen bij zeer hoge uitzondering kon daar van worden afgeweken. Uit het onderzoek blijkt nu dat PSV spelers meer betaalt maar het onder een andere noemer schaalt. Tekengeld, eenmalige bonus, kampioensbonus zijn de extraatjes die spelers hebben gekregen om zo het salarisplafond te omzeilen.
De Eindhovense wethouder Staf Depla schrijft op Twitter dat de gemeente niet over de salarissen bij de club gaat. Wel kijkt hij of er sprake is van een gezonde financiële bedrijfsvoering. 'Die afspraken komt PSV na', meldt hij.

Wachten op privacy instellingen...

'Geen afspraken over salaris'Thijs Slegers, persvoorlichter bij PSV, laat aan Omroep Brabant weten dat er met de gemeente geen afspraken over een salarisplafond zijn gemaakt. De club heeft hier zelf in 2011 regels voor opgesteld. Verder geeft hij aan geen uitgebreide reactie te kunnen geven, vanwege de geheimhouding die in contracten is opgenomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.