Justitie krijgt zaak tegen Duitse ‘kwakzalver’ na Brabants sterfgeval niet rond

13 december 2016 om 07:39
nl
Justitie in Duitsland heeft grote moeite om de zaak tegen 'Heilpraktiker' Klaus Ross rond te krijgen. Dat meldt het AD dinsdag. Joke van der Kolk (43) uit Wijk en Aalburg was een van de mensen die bij Ross onder behandeling was. Zij overleed kort na een behandeling bij de kliniek.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Er is nog altijd geen sluitend bewijs dat het door Ross toedienen van experimentele glucoseblokkers de dood van drie kankerpatiënten tot gevolg had, bevestigt het Openbaar Ministerie in Krefeld. ”Het blijft een open vraag of we dat causale verband kunnen aantonen."
ZIE OOK: ‘Duitsland te vrij met kwakzalvers’, zegt Vereniging tegen Kwakzalverij na overlijden Joke (43)
Nog geen definitief antwoord op hamvraagOp de vraag of Ross de zeer omstreden blokkers mocht toedienen, is nog geen definitief antwoord gevonden. Bronnen rond het onderzoek melden aan het AD dat de uitkomst 'ja' zou kunnen zijn.  Als dat zo is en er ook geen bewijs komt dat Ross de fout in ging bij het toedienen, zou dat een grote klap betekenen voor de nabestaanden.
Justitie en politie in Duitsland begonnen in augustus het onderzoek naar vijf concrete kankerbehandelingen door de omstreden natuurgenezer Klaus Ross. Het gaat om twee patiënten die ernstig ziek zijn en drie uitbehandelde patiënten die daarna zijn overleden, onder wie Joke van der Kolk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.