Lichaam Freddy Janssen in stukken gezaagd en gedumpt, 2,5 jaar cel geëist tegen Jan B.

13 december 2016 om 19:58 • Aangepast 21 november 2020 om 05:16
nl
Freddy Janssen uit Valkenswaard is hoogstwaarschijnlijk niet door een misdrijf om het leven gekomen, maar pleegde volgens justitie zelfmoord. Uit dna-afdrukken op de revolver blijkt dat Janssen zelf de trekker overhaalde. Justitie eiste dinsdag bij de rechtbank in Breda 2,5 jaar cel tegen Jan B. uit Hulten voor het op een gruwelijke wijze wegmaken van het lichaam van Janssen en voor wapenbezit.
Profielfoto van Marcel Huisman en Mathijs Pennings
Geschreven door
Marcel Huisman en Mathijs Pennings

Het lichaam van Freddy Janssen werd in stukken gezaagd en in vijf verzwaarde kooien gedumpt in het Markkanaal 'als voer voor de vissen'.
Volgens Jan B. kwam Janssen in mei 2015 bij hem langs om munitie te halen voor een antiek Russisch vuurwapen van minstens honderd jaar oud. Wapenliefhebber B. kon die munitie regelen. In de bossen bij Oosterhout zouden beide mannen de munitie hebben uitgeprobeerd.
Kogel ging via mond door schedelJan B. verklaarde dinsdag voor de rechter dat het wapen eerst door hemzelf werd getest. "Ik schoot drie keer. En ik zei: 'hij dempt goed'. Toen hoorde ik een doffe knal en daar lag Freddy." Vervolgens pakte B. het wapen en liep weg. Vanwege zijn strafblad leek het hem beter om niet naar de politie te gaan. De advocaat van Jan B., Brian de Pree, eist vrijspraak voor zijn cliënt, omdat B. het lichaam helemaal niet heeft weggemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

Uit verschillende verklaringen blijkt dat Freddy Janssen op internet gezocht heeft naar manieren om zelfmoord te plegen. "Ook op 8 mei, een dag voor zijn verdwijning zocht hij naar zelfmoordmiddelen op internet", zo zei de officier van justitie. Uit getuigenverklaringen blijkt dat Janssen grote schulden had.
Vissers vonden lichaamsdelenUit onderzoek blijkt dat Freddy Janssen door een schot is omgekomen dat via zijn mond door zijn schedel is gegaan. Het lichaam van Janssen werd in stukken gezaagd en in manden van gaas, verzwaard met kinderkopjes, gedumpt in het Markkanaal. Die werden, verspreid over een aantal dagen, gevonden door vissers en recreanten in bootjes.

Wachten op privacy instellingen...

B. zit momenteel vast op verdenking van grootschalige wapenhandel. Wapens die zijn gebruikt bij de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zouden bij B. vandaan komen. Die zaak is in januari.
LEES OOK: Justitie vervolgt Jan B. uit Hulten voor laten verdwijnen lichaam Freddy Janssen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.