Opnieuw arrestatie voor moord op Jan van Mosselveld in 2001

13 december 2016 om 11:23
nl
In het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel heeft de politie maandag opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit het Belgische Beringen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Belg wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Mosselveld. De man uit Bladel kwam op woensdag 22 augustus 2001 door meerdere schoten om het leven in zijn huis aan de Antoon Coolenlaan.  
De aanhouding van de 34-jarige verdachte is de vierde arrestatie in korte tijd in deze zaak. Op 14 november werd in de gevangenis in Hasselt in België al een 35-jarige Belg aangehouden.  En op 17 november hield de politie twee mannen van 35 jaar oud aan,  ook uit Beringen in België.
LEES OOK: Moord op Jan van Mosselveld in 2001: twee Belgen blijven langer in cel
De maandag aangehouden man meldde zich in gezelschap van zijn advocaat op het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Wat de precieze rol van de verschillende verdachten is, wordt door de politie nog onderzocht. Een woordvoerder wil hier verder niet op ingaan.
Advocaat van een van de eerder aangehouden verdachten, Mark Nillesen, doet dit wel. Hij noemt de vierde man 'een getuige' in de zaak. De man zou volgens Nillesen in de auto zijn blijven zitten en niet in het huis van Van Mosselveld zijn geweest. Dit heeft zijn cliënt tegenover de politie verklaard.
Schutter aangewezenOnlangs wees de cliënt van Nillesen volgens de advocaat tegenover de politie de schutter aan. Dit is volgens Nillesen de eerste verdachte die de politie aanhield in de gevangenis in Hasselt.    
De politie bracht destijds naar buiten dat het slachtoffer handelde in drugs en dat hij is gedood bij een uit de hand gelopen ripdeal. Half november liet de politie weten nog steeds van dit scenario uit te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.