(Te) hoge salarissen bij PSV? De gemeente Eindhoven zit er niet mee

13 december 2016 om 15:08 • Aangepast 21 november 2020 om 05:16
nl
De gemeente Eindhoven heeft geen moeite met de hogere salarissen bij PSV. De NRC meldde dat de club afspraken over een salarisplafond niet zou nakomen, maar zowel de gemeente als PSV zegt dat die afspraken er helemaal niet zijn.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De Eindhovense wethouder Staf Depla zegt dat de gemeente niet over de salarissen gaat. Wel kijkt hij of er sprake is van een goede financiële bedrijfsvoering bij de club. 'We hebben afspraken gemaakt over hoe PSV in de toekomst ook financieel gezond blijft en niet in de schulden komt. Die afspraken komt de club keurig na', zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

Thijs Slegers, persvoorlichter bij PSV, laat weten dat er met de gemeente geen afspraken over een salarisplafond zijn. De club heeft hier zelf in 2011 regels voor opgesteld. Verder geeft hij aan geen uitgebreide reactie te kunnen geven, vanwege de geheimhouding die in contracten is opgenomen.
Meer geld door extraatjesDe krant schrijft dat de voetbalclub beloofde een salarisplafond van één miljoen euro in te voeren, nadat de gemeente de club van de financiële ondergang had gered. Uit documenten van Football Leaks, die in handen zijn van NRC, blijkt dat ze spelers meer betalen. Dit doet de club door tekengeld, een eenmalige bonus of kampioensbonus uit te keren.
ZIE OOK: 'PSV houdt zich niet aan salarisplafond'
De gemeente Eindhoven kocht in 2011 de grond onder het stadion en het trainingscomplex van PSV. Met die verkoop kon de club haar schulden herfinancieren. PSV huurt sindsdien het gebruik van de grond voor een som van jaarlijks 2,4 miljoen euro."We willen nooit meer meemaken dat het zo erg misgaat", aldus wethouder Depla. "Het is belangrijk dat de club in onze stad blijft."
ZIE OOK: PSV krijgt 48 miljoen van gemeente voor stadion en Herdgang
'Bittere noodzaak in de voetbalwereld'Sportverslaggever Paul Post van Omroep Brabant is niet verbaasd over de manier van handelen. “Een salarisplafond is een heel rekbaar begrip. Spelers en zaakwaarnemers zullen toch moeten worden gelokt”, zegt hij. “Ik kan me voorstellen dat clubs liever bonussen uitbetalen bij successen dan dat ze voor langere tijd aan hoger salaris vastzitten. Dat is misschien ook wel bittere noodzaak in de bizarre voetbalwereld.”

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.