Gevonden! Deze mensen versierden de 'guerilla-kerstboom' midden op de hei

13 december 2016 om 18:26
nl
Het kerstboom-mysterie van de Rucphense Heide is ontrafeld. Niet de kerstman, maar een moeder en dochter uit Roosendaal voorzagen een naaldboompje in dat natuurgebied van gekleurde ballen en slingers. Arinka Bongertman: "Ja, wij zijn schuldig. We hebben de boom versierd!"
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Het idee om een boompje 'in het wild' om te toveren in een heuse kerstboom, ontstond tijdens een vakantie in Canada. Daar liepen Arinka Bongertman en haar dochter Amber door een reusachtig naaldbos. Ontelbare sparren groeiden er anoniem zij aan zij. "Het leek ons toen al leuk om één zo'n boom te versieren."
'Shinen' op de heiZo gezegd, zo gedaan. Terug in Nederland werd het plan vorig jaar december voor het eerst in uitvoering gebracht.
Het uitverkoren boompje is volgens de daders in onversierde toestand een exemplaar waaraan men gemakkelijk voorbij gaat. Maar tijdens de donkere dagen voor kerst blijft het boompje niet langer onopgemerkt. "We bezorgen de boom three weeks of fame. Toen andere mensen er spontaan ook balletjes ophingen, besloten we er een jaarlijkse traditie van te maken."
Dus staat ook dit jaar één boompje op de Rucphense Heide weer uitbundig te 'shinen'. "En ook nu zijn er alweer slingers en ballen bijgehangen door anderen, heel leuk!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.