Video

Leerlingen trakteren ouderen op een heerlijke kerstlunch in Veghel

13 december 2016 om 19:22 • Aangepast 21 november 2020 om 05:16
nl
De naderende feestdagen zijn helaas niet voor iedereen een tijd van gezelligheid. Een grote groep ouderen voelt zich eenzaam. Om ze toch een leuk uitje te bezorgen, maakten de leerlingen op het Fioretti College in Veghel dinsdag voor hen een kerstlunch. Het drie gangen menu werd bereid en geserveerd door leerlingen van de afdeling horeca, bakkerij en recreatie van de opleiding.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

"We doen het dit jaar voor de vierde keer en het blijft ongelooflijk mooi om te doen", aldus Will Hanegraaf van het Fioretti College. De gasten waren uitgenodigd door Ons welzijn in Veghel. "Het zijn mensen die door omstandigheden in een sociaal isolement zijn terecht gekomen", legt Carmen van den Boom van Ons welzijn uit. "Voor deze mensen is het belangrijk  dat ze toch de kerstsfeer kunnen proeven. Je ziet dan ook dat ze heel dankbaar zijn omdat ze hier mogen komen", aldus Van den Boom.

Wachten op privacy instellingen...

Op het menu stond dinsdag een lekker groentesoepje, gevolgd door een mooie ham op een bedje van zuurkool en ter afsluiting een appelflapje met chocolademousse. De gasten kwamen superlatieven tekort. "Heerlijk", klinkt uit de mond van een mevrouw die mantelzorger is van haar man. "Je bent hier met lotgenoten onder elkaar. Je hoeft niet veel te zeggen want we begrijpen elkaar. Het is mooi om te zien dat deze kinderen dit voor ons doen", legt ze uit.
Ook voor de leerlingen is het een bijzondere ervaring. "Ik vind het fijn om eraan mee te mogen werken om deze dag toch een beetje speciaal te maken", aldus leerlinge Janne van Lankveld. Vrijdag moet de zwarte en witte brigade van de opleiding nog een keertje aan de bak voor de tweede groep ouderen en alleenstaanden die mag komen eten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.