Video

Ruim 500 Bredanaars betaalden dit jaar iets kleins voor een stadgenoot

13 december 2016 om 19:48
nl
Ruim 500 mensen uit Breda hebben dit jaar belangeloos iets betaald voor een armer iemand in de stad, die dat zelf niet kon. Dat gaat via de stichting Steun Gezin. Die bestaat nu twee jaar en wordt steeds populairder.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Marieke Pauw maakt al een tijdje gebruik van de site. Het laatste wat ze kreeg waren een regenpak voor haar zesjarige dochter en een pop, die haar dochter met Sinterklaas kreeg.
Voedselbank“Als je naar de voedselbank gaat, is er niks extra’s. Ik heb een keer een boodschappenkaart van een supermarkt gevraagd zodat ik wat spullen voor feestje kon kopen. Maar het kan van alles zijn, kleding, een cadeau voor je kind of wat extra eten.”
Iemand met een BredaPas kan een verzoek doen op de site. Vaak is het voor iets kleins, een rekening die niet kan worden betaald of de kosten voor de dierenarts Iemand die wil helpen, zoekt een hulpvraag op de site en maakt het geld over naar de stichting. Om fraude te voorkomen wordt de rekening direct door de stichting betaald.
Andere stedenMarleen de Waal van Steungezin.nl is blij de site zo snel groeit. "Blijkbaar weten mensen ons steeds beter te vinden," aldus de Waal, De site is zelfs zo’n groot succes dat er nu wordt gekeken of ze ook in andere steden in Brabant hetzelfde kunnen gaan doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.