Toon Gerbrands in gesprek met gemeenteraad Eindhoven over PSV-contracten

14 december 2016 om 00:55
nl
PSV-directeur Toon Gerbrands komt binnenkort naar de gemeenteraad van Eindhoven om uitleg te geven de salarissen bij de club. De Eindhovense GroenLinks nodigt hem daarvoor uit, naar aanleiding van een NRC-artikel, waaruit bleek dat sommige spelers ruim boven de miljoen euro per jaar verdienen.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Zulke hoge salarissen zijn niet wenselijk, omdat de club in 2011 door de gemeente werd gesteund met 48 miljoen euro, vindt Rik Thijs van GroenLinks.
Het komt vaker voor dat raadsleden een Eindhovenaar uitnodigen om uitleg te geven over bepaalde zaken in de stad. Gerbrands wordt niet op het matje geroepen, maar gevraagd om wat uitleg te geven over de manier van werken bij PSV.
Dubbele moraal"Als het gaat om hoge salarissen van bankiers, of managers in de zorg, is de wereld te klein. Maar nu het om voetballers gaat, vindt ineens niemand er iets van. Een dubbele moraal", vindt fractievoorzitter Thijs. Hij stoort zich aan het feit dat voetballers als Luuk de Jong, Gaston Pereiro en Luciano Narsingh dankzij bonussen meer dan een miljoen euro per jaar verdienen.
"Gerbrands voorganger Tiny Sanders maakte in 2011 afspraken over een salarisplafond, waar hij slechts bij uitzondering overheen zou gaan", zegt Thijs. "Wij zijn verontwaardigd over de manier waarop dat nu gaat."
Fairplay?Hij wil van directeur Gerbrands weten wat er sindsdien bij PSV is veranderd. "Hoe strookt dit verhaal met de woorden van Sanders destijds? Daarnaast wil PSV altijd voorop lopen in financial fairplay. Hoe zit dat in combinatie met deze salarissen?"
De partij wil niet te boek staan als 'PSV-basher', zoals Thijs het noemt. Maar hij blijft kritisch op de club tot de laatste cent van de 48 miljoen is terugbetaald.
'Met plezier'Gerbrands staat positief tegenover de uitnodiging van Thijs, zei hij dinsdagavond. "Ik wil graag ui de doeken doen welke dynamiek er komt kijken bij een grote voetbalclub."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.