Video

Burgemeester Rombouts van Den Bosch gaat met pensioen: 'Dit was de baan van mijn leven'

14 december 2016 om 01:09 • Aangepast 21 november 2020 om 05:16
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch gaat per 1 oktober 2017 met pensioen. Dat maakte hij dinsdagavond bekend in de gemeenteraad. "Ik doe dat met pijn in mijn hart, want dit is de baan van mijn leven", zei hij.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Maanden geleden had Rombouts het besluit al genomen, samen met zijn vrouw. Hij koos er bewust voor om het dinsdag naar buiten te brengen, net na de afsluiting van het Jeroen Boschjaar, dat zijn paradepaardje is van zijn termijn als burgemeester.
Rombouts is al twintig jaar burgemeester van Den Bosch. "Dit is de stad van mijn leven", zei hij in een fimpje waarin hij zijn afscheid toelicht. "Ik zou dit wel tot mijn honderdste willen doen. Maar ik ben 65 geworden en blijf me nog tot 1 oktober volop inzetten. En daarna ben ik ook nog niet weg."

Wachten op privacy instellingen...

Nieuw collegeAls de nieuwe burgemeester - wie dat wordt is nog niet bekend - op dat moment begint, heeft hij of zij nog een paar maanden de tijd om te wennen aan het werk en de gemeenteraad. "Dan is diegene op tijd ingewerkt voor het nieuwe college begint."
Rombouts is met zijn ruim twintig jaar de langstzittende burgemeester van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.