Emile Roemer baalt van kritiek op zijn functioneren

14 december 2016 om 17:07
nl
Emile Roemer is echt niet vrolijk geworden van de kritiek op zijn persoon, die woensdag werd geuit in het Algemeen Dagblad. De voorman van de Socialistische Partij (SP) uit Boxmeer zou zijn fractie slecht leiden. Roemer zegt dat hij broodnodige gesprekken heeft gevoerd met collega-kameraden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Hij stoort zich aan het feit dat partijgenoten anoniem kritiek hebben geuit en zo'n houding past niet bij de SP, zo zegt Roemer.
Ter discussieVolgens de krant staat de positie van Roemer als lijsttrekker ter discussie. Meerdere Kamerleden zouden twijfelen aan de geschiktheid van Roemer om ook bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer de kar te trekken. Verschillende fractieleden zouden volgens de krant vrezen dat de verkiezingen in maart net als vier jaar geleden zullen uitdraaien op een fiasco. De Kamerleden die kritiek hebben, doen hun verhaal anoniem.
'Geslachtofferd'Volgens een van hen kan Roemer ‘geen fractie leiden, laat staan Nederland’. Ditzelfde Kamerlid verwacht dat de SP-leider na de verkiezingen zal worden ‘geslachtofferd’.  Elk mens kan volgens een ander Kamerlid zien dat het helemaal niet goed gaat met de SP.
Er is volgens de krant verdeeldheid over de te varen koers. Met name de focus van de partij op het Nationaal Zorgfonds vindt een groep Kamerleden een slechte strategie. Dit Nationaal Zorgfonds is het plan om één grote zorgverzekeraar op te zetten en het eigen risico af te schaffen.Andere onderwerpen zoals integratie en veiligheid zijn volgens de criticasters ook belangrijk voor potentiële nieuwe stemmers.
Sinds 2010 politiek leiderRoemer is sinds 2010 politiek leider en fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. Hij was al lijsttrekker bij de verkiezingen in 2010 en 2012. Bij die laatste verkiezingen stond de SP er in de peilingen lange tijd heel goed voor. Virtueel was de partij zelfs even de grootste van Nederland. Uiteindelijk haalde de partij vijftien zetels, een zeer teleurstellend resultaat. Momenteel scoort de partij in de verschillende peilingen slechter dan dat aantal zetels.
Roemer probeerde in de gesprekken die hij heeft gevoerd er achter te komen wat er is gebeurd, wie het heeft gedaan en hoe het zover heeft kunnen komen. Hij wil niet op de inhoud ingaan, omdat ze vertrouwelijk waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.