IJsvogel vliegt tegen raam basisschool Werkendam: 'Tja, lesgeven had geen zin meer'

14 december 2016 om 11:39 • Aangepast 21 november 2020 om 05:15
nl
Hoe goed ze haar best ook deed, voor juf Margo Klijn hadden de kinderen uit groep 5 van basisschool 't Kompas in Werkendam afgelopen vrijdag even geen aandacht. Na een flinke bonk tegen het raam van de klas waren haar leerlingen namelijk letterlijk niet meer bij de les en besloot ze toch maar poolshoogte te nemen. Het bleek een ijsvogel die tegen het raam was gevlogen. "Tja, toen had lesgeven geen zin meer".
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

"Die nieuwsgierige aagjes gingen natuurlijk toch kijken wat er buiten gebeurde. Het bleek een ijsvogeltje. Super spannend en mooi natuurlijk, dus ben ik uit het raam gestapt om het diertje even te bekijken."
"De kinderen wilden allemaal mee naar buiten om hem te aaien en mee naar binnen te nemen. Er is ooit wel eens een eend tegen het raam gevlogen, maar een ijsvogel zie je zelden van zo dichtbij. Fantastisch."
Tegen het raam geplaktDe kleine blauwe stuntpiloot zat er volgens juf Margo maar groggy bij. "Ik heb hem voorzichtig opgetild en op een kruk gezet om bij te komen. De kinderen vonden het schitterend. Die zaten echt tegen het raam geplakt."
Na een tijdje kwam de ijsvogel weer bij zijn positieven. "Hij vloog eerst even naar de vensterbank en daarna richting een boom, waar volgens een collega nog een ijsvogeltje zat. Misschien is het een paartje. Gelukkig is het in elk geval goed afgelopen en wij hadden daarna meteen een leuke biologieles."[Tweet:https://twitter.com/ThomasvanderEs/status/808935509921853440]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.