Er heerst een griepepidemie! Maar met deze tips knap je weer op

17 december 2016 om 15:18
nl
De griep grijpt in rap tempo om zich heen in Brabant en de rest van het land. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is sprake van een griepepidemie. Lig jij nu ziek in bed, dan kunnen deze tips van pas komen om snel weer op de been te zijn.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het is voor de hand liggend, maar o zo belangrijk. Rust goed uit als je geveld bent door de griep. Blijf dus vooral in bed liggen. Een kruik kan voor extra comfort zorgen, net als een vochtig washandje op je voorhoofd als je hoofdpijn hebt.
Zorg ook dat je een paracetamol binnen handbereik hebt om het allemaal wat dragelijker te maken.
GembertheeGemberthee staat bekend als een wondermiddeltje. De thee kalmeert je maag, verlicht pijnlijke spieren en versterkt het immuunsysteem. Na een aantal kopjes gemberthee voel je je ongetwijfeld wat beter. Mocht je gemberthee niet in huis hebben, is gewone thee met een lepel honing een goed alternatief.
Kippensoep mag niet in dit lijstje ontbreken. Drink een hete kop kippensoep en je begint flink te zweten, je neus gaat open en het slijm komt los. Om uitdroging door het vele zweten te voorkomen, moet je wel genoeg water drinken.
Mocht je nu maagproblemen hebben of je eetlust is ver te zoeken, dan biedt een beschuitje of geroosterd brood uitkomst. Dit valt niet zwaar op de maag en is dus een goede manier om toch wat te eten.
Was je handen!Griep is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het bacteriën wel zo moeilijk mogelijk maken. Was je handen met zeep na het hoesten of niesen, bedek je neus en mond als je hoest of niest en gooi een papieren zakdoekje meteen weg na gebruik.
Maar reinig ook eens het toetsenbord of de telefoon op je werk, om te voorkomen dat je besmet wordt met het griepvirus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.