Na 'exploderende' flessen eindelijk succes: Exota is het Beste Product van 2016

14 december 2016 om 16:34
nl
De consumentenverkiezing van het Beste Product van het Jaar 2016 heeft priklimonademerk Exota Pompelmoes uitgeroepen tot het beste product in de categorie frisdranken. Het winnen van de prijs is een flinke opsteker voor het bedrijf in Veghel, dat de productie van de frisdrank nieuw leven heeft ingeblazen. De merknaam van het product dat ooit gemaakt werd in Dongen is jarenlang achtervolgd door de affaire rondom de vermeende exploderende frisdankflessen.
Profielfoto van de Quay Rutger
Geschreven door
de Quay Rutger

Bas Pepers, verantwoordelijk voor de marketing van het Veghelse bedrijf, noemt het winnen van de prijs een 'extra overwinning'. "Het was een grote verrassing, en vooral omdat we pas anderhalf jaar bezig zijn. Het begon eigenlijk vooral als een kwajongensstreek, maar nu waren grote merken zoals 7-Up ook genomineerd. Dat we het daarvan winnen is wel een extra bekroning op ons werk", zegt hij telefonisch.
LEES OOK: Roemrucht Brabants frisdrankmerk Exota keert terug
'Exploderende flessen'Het merk Exota begon in 2014 aan zijn comeback na een decennialange rechtszaak tussen de VARA en het bedrijf, nadat de omroep in de jaren zeventig op televisie suggereerde dat de glazen flessen van de fabrikant kapot konden ontploffen. Na een reeks uitzendingen waarin gemonteerde beelden van explorerende flessen werden getoond ging het bedrijf al snel roemloos ten onder.
Nieuw leven in geblazenInmiddels hebben viertal ondernemers uit Veghel het bedrijf een nieuw elan gegeven. De frisdrank wordt in tegenstelling tot vroeger niet meer in Brabant gemaakt, maar het merk is wel met de tijd mee gegaan. De limonade wordt tegenwoordig behalve in de authentieke flessen ook in plastic blik verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.