Geen baan, wel dure spullen: FIOD doet inval in Den Bosch

14 december 2016 om 20:53
nl
De FIOD heeft woensdag bij een inval in een woning in Den Bosch en in het Gelderse Kerkdriel vier mensen (twee mannen en twee vrouwen) aangehouden, en beslag gelegd op twee auto's, een woning en drie vuurwapens met munitie. Het viertal wordt verdacht van witwassen.
Profielfoto van de Quay Rutger
Geschreven door
de Quay Rutger

De FIOD kwam de vier verdachten (twee mannen van 33 en 70 jaar en twee vrouwen van 32 en 54 jaar) op het spoor omdat de 33-jarige man al sinds 2013 geen legale inkomsten meer heeft. Toch kocht hij in 2013 een woning op naam van zijn schoonouders, de volledige koopsom van 160.000 euro betaalde hij uit eigen middelen.
Dure auto's, juwelen en contant geld aangetroffenDaarnaast bezit de verdachte meerdere auto's uit de duurdere prijsklassen, die hij op naam liet zetten van anderen. De FIOD denkt dat hij deze aankopen deed met geld dat hij verdiende in het illegale circuit. Bij de inval legde de opsporingsdienst van de Belastingdienst ook nog beslag op sieraden, juwelen en contact geld. De vier verdachten zitten momenteel achter slot en grendel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.