Langer doorfeesten in Tilburg: openingstijden acht keer per jaar verruimd

14 december 2016 om 20:49
nl
Nachtbrakers en feestgangers kunnen vanaf 2017 vaker langer doorfeesten in Tilburg. Dat blijkt uit een besluit van het college van burgemeester en wethouders. Nu mag de horeca nog maar vier keer per jaar zijn openingstijden verruimen, in 2017 mag de horeca acht keer per jaar door tot zes uur 's ochtends.
Profielfoto van de Quay Rutger
Geschreven door
de Quay Rutger

De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan. Het langer stappen geldt vooral voor incidentele feesten en partijen, benadrukt wethouder Erik de Ridder tegen het het Brabants Dagblad. Normaal moet de horeca om vier uur 's nachts zijn deuren sluiten.
Horecagelegenheden moeten voor langere stapavonden wel vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Die zal dan een afweging maken op veiligheid, maar bijvoorbeeld ook op overlast voor de omwonenden.
Wisselende reactiesHet nieuwe plan wordt niet overal met open armen ontvangen: volgens Dolf Colen van het Horecaconcentratiegebied wordt er nu al 'amper gebruik gemaakt' van de huidige regeling. Vooral poppodia zoals 013 en clubs in de stad zouden vermoedelijk profiteren van de nieuwe regels: 013 maakte in 2015 twee keer gebruik van de vrijstelling, de festivals Draaimolen en Aus Berlin allebei één keer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.