Coach Jurgen Streppel vrijdag op bezoek bij oude club: 'Willem II heeft mooie plek in mijn hart' - Omroep Brabant

Coach Jurgen Streppel vrijdag op bezoek bij oude club: 'Willem II heeft mooie plek in mijn hart'

15 december 2016 om 17:21
nl
Jurgen Streppel is vrijdagavond even terug bij zijn oude club Willem II. De Tilburgse ploeg is dan namelijk de tegenstander van zijn nieuwe werkgever, SC Heerenveen. Voor Streppel een speciaal moment, want hij was maar liefst vijf jaar in dienst van Willem II. 'De club heeft een mooie plek in mijn hart", zegt hij dan ook.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De ontvangst door Jurgen Streppel in Friesland is zeer hartelijk. Eigenlijk echt Brabants, joviaal en met een bakske koffie. Want eerst natuurlijk even buurten over het wel en wee van de Brabantse voetbalclubs.
Wachten voor rood stoplichtStreppel heeft het naar de zin in Heerenveen. Al lopend door het stadion schiet de coach her en der even binnen voor een praatje of een klopje op een schouder. Ja, Streppel is er thuis. Hij is dan ook in Friesland gaan wonen.
"Het enige grote verschil is dat het hier minder gejaagd is", vergelijkt Streppel zijn nieuwe woonplaats met Brabant. "Ze wachten bij wijze van spreken hier nog voor het rode stoplicht. Het is hier heel relaxt, dus wat dat betreft pas ik hier wel. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin."
Warm gevoelToch ligt er nog altijd een lijntje met Willem II. "Wat ik mis zijn de mensen waar ik daar mee gewerkt heb", meent de coach. "Ik heb nog veel contact met staf, spelers, sponsors en kantoorpersoneel. Als ik daar aan denk, krijg ik er een heel warm gevoel bij."
Berry van GoolWie hij niet mist, is ongetwijfeld Willem II-directeur Berry van Gool. De twee liggen elkaar zakelijk niet zo en er was menig conflict in het verleden. De afgeketste transfer van Jordens Peters afgelopen zomer van Willem II naar Heerenveen heeft ook niet bijgedragen aan een betere band.
"Als ik hem tegen kom dan krijgt hij gewoon netjes een hand", zegt Streppel hierover. "Dat doet hij bij mij ook. Hij is de directeur en hij moest de club leiden. Dat heeft hij op zijn manier prima gedaan, want de club staat in de eredivisie. Daar heb ik wel respect voor. Alleen we hadden niet altijd dezelfde ideeën over hoe je een voetbalclub moet leiden."
Willem II kan borst nat makenJurgen Streppel staat er om bekend dat hij aanvallend voetbal predikt. Hij laat SC Heerenveen dan ook naar voren voetballen. Voorlopig ook met heel veel succes, want de ploeg staat vierde in de eredivisie! Willem II kan vrijdag de borst natmaken als Streppel met zijn Friese ploeg op bezoek komt in Tilburg.
"Je weet dat ik altijd aanvallend voetbal wil spelen. Dat hebben we in Tilburg getracht om te doen en dat is soms heel erg goed gelukt. En dat is hier ook zo. We proberen ploegen altijd onze wil op te leggen, dus dat gaan we ook in Tilburg doen. Daar hoef je niet bang voor te zijn", lacht Jurgen Streppel.
AmbitieAls we even later door het museum van voetbalclub Heerenveen lopen, dat ze daar de pronkkeamer noemen, kijkt Streppel schalks naar de prijzenkast met bekers. "Dat zou mooi zijn, zo'n bekertje', zo zegt hij. Streppel is ambitieus en als hij doorgaat op de ingeslagen weg kan hij als trainer nog ver komen. Ook bij een echte topclub denkt hij zijn aanvallende ideeën over voetbal goed te kunnen ontvouwen.  
"Ja, waarom niet?", zegt Streppel. "Volgens mij wordt het dan alleen maar makkelijker. Hoe hoger je speelt, hoe hoger de kwaliteit van je spelers. Je hebt wel bepaalde kwaliteiten nodig om de tegenstander je wil op te leggen en om wedstrijdne te beslissen. Maar goed, daar komen ook andere dingen bij kijken. Ik zit hier goed op mijn plaats en ik hoop hier nog een tijdje te blijven."
Warm gevoelAlles op zijn tijd, voorlopig gaat hij nog met Heerenveen naar Willem II. Hij kijkt uit naar het weerzien met de club. "Ik verwacht een warm welkom, want ik weet dat de supporters me erg waarderen. Ik heb daar vijf jaar gezeten, dan krijg je wel een warm gevoel bij de club. Ik kijk er erg naar uit", aldus Streppel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.