Video

Meter kapsalon megahit voor cafetaria in Breda: 'De meesten krijgen hem niet op'

16 december 2016 om 06:58 • Aangepast 21 november 2020 om 05:14
nl
Ze serveren het al zo'n twee jaar bij cafetaria Bisschopshoeve in Breda, maar sinds 5 december is de meter kapsalon ineens een megahit.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Twee klanten kwamen die maandagmiddag speciaal om de kapsalon te eten. Eigenaar Eddy Couwenberg vond het wel grappig dat de twee jongens 's middags al zo'n grote trek hadden en maakte een foto en zette die op Facebook met de tekst "Je kan de week natuurlijk ook beginnen met een meter kapsalon."

Wachten op privacy instellingen...

'Ze komen van buiten Breda om de kapsalon te eten'Dat Facebookbericht ontplofte. "Het heeft meer dan 250.000 mensen bereikt en leverde 2000 reacties op", zo vertelt Couwenberg. Sindsdien komen mensen ook van buiten Breda om de meter kapsalon te eten.
"Vooral uit de regio Geldrop, Eindhoven en Helmond komen ze. Heel apart. Maar die mensen dagen elkaar allemaal uit op Facebook. Ze maken er een challenge van." Zo heeft Couwenberg het nooit bedoeld, maar hij vindt het wel leuk.

Wachten op privacy instellingen...

De borden van Kwalitaria Bisschopshoeve zijn gewoon groot. "Bij benadering is het een meter, maar echt niet precies. Wij zetten het ook niet als 'een meter kapsalon' op de kaart, maar zeggen het voor de grap bij het uitserveren. Tot nu toe heeft niemand er met een rolmaat naast gestaan", legt Couwenberg uit. Zo is de grap dus ontstaan. De kapsalon gaat naar de klant voor 10,95 euro.
Bijna niemand krijgt hem opCouwenberg bestelde na de succesvolle Facebookpost voor de zekerheid 14 kilo extra vlees. "Dat gaat bij ons toch wel op, want het loopt sowieso wel."
De cafetaria serveert altijd op grote borden, omdat Couwenberg zijn zaak runt met de gedachte: bij mij gaat niemand met honger van tafel. De kapsalon is daar het bewijs van. "Bijna niemand krijgt hem op en wie wel is niet te voorspellen. Bijvoorbeeld een klant van mij is 1,74 meter en eet eerst een kipkorn en pakt er een milkshake bij en eet vervolgens zijn bord met een meter kapsalon helemaal leeg."
Voor diegene die de kapsalon telefonisch wil bestellen kan dat, maar Couwenberg waarschuwt wel. "We pakken het niet als een meter in, anders krijgen we het niet mee op de scooter."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.