Video

220 banen weg bij Ricoh Nederland, grootste klappen in Den Bosch

15 december 2016 om 12:57
nl
Het Japanse technologiebedrijf Ricoh schrapt ongeveer 220 banen in Nederland. Dat maakte Ricoh donderdag bekend. De grootste klappen vallen op het Nederlandse hoofdkantoor in Den Bosch.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De reorganisatie moet binnen twee jaar een einde maken aan de verliezen van het bedrijf. Volgens vakbond CNV Vakmensen gaat het zelfs om 245 medewerkers, omdat sommige banen parttime zijn ingevuld. In 2012 werd er ook al fors gesneden in de banen bij Ricoh in Den Bosch.
Ondersteunende functiesDe ontslagen raken vooral administratieve en ondersteunende functies bij marketing, personeelszaken en de financiële afdeling. Het personeel is donderdagochtend geïnformeerd.
Ricoh maakt - met ongeveer 1100 medewerkers in Nederland - onder meer printers en kopieerapparaten en levert diensten op het gebied van documentbeheer.
Een op de vier banen“Dit komt hard aan bij de mensen. Het betekent ontslag voor bijna een op de vier werknemers”, zegt Arjan Baselmans, onderhandelaar van CNV Vakmensen.
Baselmans was er de afgelopen maanden al niet gerust op. “We kregen signalen van ongeruste servicemonteurs, die het werk flink zagen teruglopen. Het gonsde de laatste tijd van de geruchten over de mogelijke gevolgen. Dat weten we nu dus. Maar we zijn wel geschrokken van de omvang van de reorganisatie.”
Sociaal planDe ondernemingsraad zal nu eerst advies uitbrengen over de reorganisatieplannen. Er loopt nog een sociaal plan, tot april 2017. Ricoh wil de reorganisatie voor die tijd al afronden.
Baselmans: “Mocht dat niet haalbaar blijken, dan heeft Ricoh toegezegd dat de werknemers die door deze reorganisatie hun baan kwijtraken ook na 1 april nog onder het sociaal plan vallen. Daar houden we Ricoh aan. Binnenkort hebben we een gesprek met Ricoh. Intussen kunnen werknemers bij ons terecht als zij vragen hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.