Nieuwe cao Shell-personeel ondanks 'nee' van FNV

15 december 2016 om 14:12
nl
De werknemers van Shell in Pernis en Moerdijk krijgen een nieuwe cao. De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met het nieuwste voorstel van de olie- en gasgigant. Hoewel de leden van FNV het bod afwezen gaat de nieuwe cao gelden voor alle 1800 medewerkers.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

FNV vindt het bod nog altijd te laag en beraadt zich later donderdag op voortzetting van de acties. Vrijdag werd de productie bij de raffinaderij in Pernis verlaagd. Daarvoor waren er ook al enkele kleinere acties. De bonden lieten eerder weten dat het nieuwe eindbod niet overeenkwam met hun eisen, maar dat het woord aan hun leden was
'Sentiment verdeeld'CNV-bestuurder Piet Verburg laat weten dat het sentiment onder leden over het voorstel verdeeld was. "Het bod was niet fantastisch. Er waren leden die het voldoende vonden, maar er waren er ook veel die gewoon geen gedoe meer wilden en daarom instemden."
Volgens de bestuurder hebben relatief veel leden hun stem uitgebracht. Shell hoopt dat er nu een einde komt aan het conflict. De acties hebben voor financiële schade en veel onrust gezorgd, aldus het bedrijf.
'FNV nog vrij om aan te sluiten'Volgens Shell is een goede kostenbeheersing noodzakelijk voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid. Voor FNV staat de deur nog open om bij het voorstel aan te sluiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.