Welke Brabanders krijgen de meeste kerstkaarten?

15 december 2016 om 18:29
nl
Postbezorgers hebben er meer dan een dagtaak aan om in Baarle-Nassau de kerstkaarten te bezorgen. Volgens Greetz, website voor wenskaarten, vallen in de grensplaats per persoon gemiddeld 18,6 kerstkaarten in de brievenbus. Het hoogste aantal van Nederland. Baarle-Nassau blijft hiermee Blaricum (18,5 kaarten per persoon) en Schoonhoven (15,4 per persoon) voor.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Als het gaat om het versturen van kerstkaarten staan de inwoners van Baarle-Nassau op de tweede plek. Per persoon versturen ze gemiddeld 15 kerstkaarten. Dat zijn iets minder kaarten dan de inwoners uit Blaricum (gemiddeld 16 kerstkaarten) en iets meer dan de inwoners van Rozendaal (gemiddeld 10,4 kerstkaarten). Zowel in de top tien van de verzonden als de ontvangen kerstkaarten prijkt Waalre op de vijfde plaats.
ProvinciesInwoners van Drenthe ontvangen de meeste kerstkaarten van alle twaalf provincies. Bij veel Friezen blijft de brievenbus in aanloop naar Kerstmis het leegst, zo blijkt uit het onderzoek. Brabant neemt de negende plek in op deze provincieranglijst.
Het onderzoek is op basis van het aantal verstuurde kerstkaarten in 2015 (bron: PostNL).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.