FC Oss bezig met opmerkelijke wederopstanding: 'Er zijn wat accenten verlegd'

15 december 2016 om 18:53
nl
Met vijftien punten uit de laatste vijf wedstrijden ziet de wereld er heel anders uit voor FC Oss. De zorgen vanwege de slechte resultaten in de beginfase van de competitie hebben plaatsgemaakt voor optimisme. Maar waar komt de wederopstanding van FC Oss vandaan?
Profielfoto van Bart Elzendoorn/Ronald Sträter
Geschreven door
Bart Elzendoorn/Ronald Sträter

"We doen niks anders dan in de beginfase. We spelen aanvallend voetbal, scoren veel en krijgen ook veel doelpunten tegen. Maar nu winnen we wel”, aldus trainer François Gesthuizen. "Er zijn wel wat accenten verlegd. Zo is Kivuvu op het middenveld gaan spelen en ook Celik staat op een andere positie. Het middenveld is beter in balans, misschien is dat het wel."
Volgens directeur Peter Bijvelds staat FC Oss steeds vaker aan de goede kant van de score omdat de wil om te winnen is toegenomen. "We waren de minst zakelijke ploeg uit de Jupiler League, maar dat hebben we weten om te draaien."
Prestaties Tom BoereDe doelpunten van Tom Boere spelen ook een rol in de wederopstanding van de Osse club. De spits vond in de tweede periode veertien keer het net in negen wedstrijden. In totaal staat de teller inmiddels op twintig goals. "Dat is heel lekker. Zijn prestaties brengen ons hoger op de ranglijst", aldus Bijvelds.
ZIE OOK: Doelpuntenmachine Tom Boere (FC Oss) en trainer Roy Hendriksen (Helmond Sport) in de prijzen
Die prestaties zullen ook bij andere clubs niet onopgemerkt blijven, weet Bijvelds. Concrete belangstelling voor de goalgetter is er echter nog niet. "We wachten rustig af. Ik verwacht wel dat clubs zich gaan melden. Het heeft niet onze voorkeur dat Tom in de winterstop vertrekt, maar ik ga nu niet stoer verkondigen dat dat niet gaat gebeuren. Daar loop ik iets te lang voor mee."
Goede prestaties, een scorende spits: Gesthuizen gaat een stuk vrolijker naar zijn werk dan eerder dit seizoen. Er was vanuit de supporters kritiek op de trainer en dat zat hem niet in de koude kleren. "Ik snap het als supporters ontevreden zijn, maar de manier waarop dat geuit werd, was niet fijn."
In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard bleef het vak van de fanatieke aanhang leeg uit onvrede over de manier waarop de supporters door het bestuur zouden worden neergezet. Gesthuizen baalde daarvan.
'Niet bezig zijn met randzaken'"De focus moet op het voetbal liggen. Ik wil niet bezig zijn met randzaken. Dat is negatieve energie en die hebben we genoeg gehad. Ik vind dat de jongens waardering verdienen voor wat er nu gebeurt. Er moet ook vanuit de supporters een positieve flow komen. Misschien zijn we dan wel tot meer in staat."
Het linkerrijtje? De play-offs? Gesthuizen waagt zich niet aan dergelijke voorspellingen. "Maar we willen wel proberen om aansluiting te vinden bij de ploegen die nu op posities staan die aan het eind van de rit wat opleveren. We kijken met een schuine blik naar boven en we willen voorkomen dat we in een niemandsland belanden waarin je nergens voor speelt."
Contractverlenging?Het contract van Gesthuizen loopt het aan het eind van dit seizoen af. Een gesprek over een mogelijke verlenging staat nog niet op de planning. Als het aan Gesthuizen ligt, gaat hij door in Oss. "Die ambitie en drive heb ik wel, zeker in deze omgeving met allerlei faciliteiten en nieuwe mogelijkheden."
Bijvelds vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over een mogelijke contractverlenging. "Daar gaan we in januari eens naar kijken. Maar we zijn nu heel erg tevreden met de resultaten en het is belangrijk dat de werkwijze van de trainer nu ook tot resultaten leidt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.