Lars Boom krijgt bij LottoNL-Jumbo gewenste schop onder zijn kont

15 december 2016 om 18:40
nl
De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo zijn in Zuid-Spanje bijeen voor het eerste trainingskamp in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Voor Lars Boom, nieuw bij de ploeg, is het een weerzien met oude bekenden. De Vlijmenaar vertrok met motivatieproblemen bij Astana en had nodig behoefte aan een nieuwe aanpak. "Ik moet harder trainen."
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

In Mojácar is het behoorlijk uitgestorven, zo’n typische Spaanse badplaats in december. De draaideur van het hotel draait in een traag tempo zijn rondjes, ingesteld op de bejaarden die het milde klimaat in Zuid-Spanje uit hebben gekozen om de winter door te komen. Lars Boom komt met fiets en al door de deur en zegt dat er geen reet te beleven is. Maar dat maakt niet uit, daarom is hij juist hier. Hij hoeft alleen maar kilometers te maken.
[Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/809449495352250368]Toen Boom vertrok bij Belkin, de voorganger van Team LottoNL-Jumbo, was hij toe aan wat anders, nieuwe prikkels. Maar precies hetzelfde gold na twee jaar bij Astana weer. Vooral het afgelopen seizoen viel tegen. Nadat Boom ziek afstapte in Parijs-Roubaix was hij compleet onzichtbaar. “De boog was tot het voorjaar gespannen, daarna was het weg. Dat had bepaalde redenen. Daar moet ik nu anders mee omgaan. Harder trainen, het gevoel terug zien te vinden.”
Motivatieproblemen en gedoe met AstanaGevraagd naar die redenen is de Vlijmenaar eerlijk. Het begon met een conflictje met Astana, toen Boom na Parijs-Roubaix tot de orde werd geroepen. “In de nabespreking was mijn inzet niet goed genoeg en noem allemaal maar op. Maar ik was ziek, ik kon echt niet anders. Toen was ik wel teleurgesteld in de ploegleiding.”
Daarna ging het seizoen als een nachtkaars uit. Motivatieproblemen, zo zegt hij nu. En dat hij door zijn ploeg van de lijst voor de Vuelta werd gehaald, schoot ook niet op. “Als je niet het programma kan rijden dat je wil rijden, mis je ook de motivatie om goed te zijn.”
SpiegelMaar Boom kijkt ook in de spiegel, hij zegt niet voor niets dat hij harder moet trainen. “Ik heb nu weer de motivatie gevonden die nodig is. We hebben een duidelijk plan gemaakt. De mensen zitten er hier kort op.” En juist daar ontbrak het in Kazakse dienst aan, iemand die ook streng kan zijn en een schop onder de kont kan uitdelen als de situatie daarom vraagt.
[tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/809450076716273665]Bij LottoNL-Jumbo zijn nu bijvoorbeeld zijn trainingsgegevens direct in te zien. Met zijn nieuwe trainer Marc Lamberts werkt Boom al een maand prettig samen. “Nu kom ik thuis en gaat de training meteen op internet. Als het niet goed is, wordt dat meteen gezegd. Dat is voor mij gewoon belangrijk. Ik had een andere aanpak nodig. Dit had ik bij Astana niet."
Amstel Gold Race en VueltaHet moet er toe leiden dat de 30-jarige Boom in het voorjaar weer mee kan strijden om de eindzege in de voorjaarklassiekers. In zijn voorlopige schema is ook de Amstel Gold Race opgenomen, waarna een rustperiode volgt. Als de Vlijmenaar een grote ronde rijdt, dan wordt dat waarschijnlijk de Vuelta. Eerst volgt nog een drukke winter als veldrijder. Boom is van plan om eind januari aan het WK mee te doen. Komende zondag verlaat hij ook nog even het trainingskamp in Mojácar om in Valencia een cross te rijden.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=SBKVnMszHm8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.