RKC Waalwijk definitief gered: 'Er is historie geschreven'

16 december 2016 om 07:12 • Aangepast 21 november 2020 om 05:13
nl
RKC Waalwijk is definitief gered van een faillissement. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Waalwijk stemde in met de verkoop van het stadion en de lening aan projectontwikkelaar Peters Project Ontwikkeling (PPO).
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"Er is zojuist historie geschreven. Het reddingsplan is ten einde en voltooid. Het financiële boek kan eindelijk dicht", aldus directeur Remco Oversier.

Het lag in de lijn der verwachting dat het reddingsplan goedgekeurd zou worden. In oktober kreeg RKC al goed nieuws toen het college van burgemeester en wethouders akkoord ging met de verkoop van het stadion.
StemrondeAlleen de gemeenteraad kon nog roet in het eten gooien. Dat gebeurde echter niet. 21 raadsleden stemden voor het plan, vijf tegen. Oversier: "We poetsen een schuld van een kleine vijf miljoen euro weg en behouden de licentie voor het betaald voetbal."  
PPO heeft het stadion en de lening voor drie miljoen euro overgenomen. "Er ligt nu een stevig fundament. De trend is dat clubs in de Jupiler League het moeilijk hebben. Wij hebben nu niet ineens miljoenen op de bank. Maar gelukkig kunnen we het financiële verleden achter ons laten en nu op een normale manier vooruit. Op een begroting die is gemaakt voor de Jupiler League", aldus Oversier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.