Verstopte hennepplantage in de Ginnekenweg in Breda vat vlam

15 december 2016 om 22:49 • Aangepast 21 november 2020 om 05:13
nl
Aan de Ginnekenweg in Breda is donderdagavond een brand uitgebroken. De brandweer kreeg aan het begin van de avond al een melding over de brand, maar kon toen niets vinden. Later bleek het om een wietplantage te gaan.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Studenten op de bovenste etage gaven aan rook te hebben gezien in de woning. De brandweer ging op onderzoek uit en keek het hele pand en het naastgelegen pand na. Er hing een plasticachtige rooklucht in het pand, maar de brandweer kon niets vinden.
Erg veel rookMaar de rook bleef. Om kwart over negen kreeg de brandweer weer een melding. Nu kwam de rook langs de achterzijde naar buiten. De brandweer schaalde het op naar middenbrand en de straat werd ruim afgezet. Na flink wat speurwerk vond de politie twee verborgen ruimtes die als wietkwekerij waren ingericht.
Een ruimte zat tussen het plafond en een ander in een ruimte onder een verhoging. Bij het blussen werden een papegaai en een kat gered, mensen waren het pand al uit. De brandweer vertrok rond half elf. Vrijdagochtend zal de gemeente de wietplantages ruimen. Ook Enexis was aanwezig om de stroomtoevoer te controleren.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.