Video

Woonwagenbewoners Oss woedend op de gemeente: 'Wij worden over één kam geschoren, weg jullie!'

16 december 2016 om 07:38
nl
"Het is de slechtste gemeente van Brabant, wij worden gediscrimineerd", zegt een woedende vrouw na de raadsvergadering van donderdagavond in Oss. Tijdens die vergadering is besloten dat vijf van de veertien woonwagenkampjes in Oss afgebouwd worden. Op termijn verdwijnen er 23 standplaatsen. "Wij worden over één kam geschoren. Weg jullie, is de boodschap", zegt een woonwagenbewoonster.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Oorspronkelijk wilde de gemeente helemaal af van woonwagenbewoners, geeft CDA wethouder Johan van der Schoot toe. Dat werd afsterfbeleid genoemd. Maar Oss werd door de rechter op de vingers getikt voor de schending van mensenrechten en moest het plan intrekken.
UitrokenDe gemeente wil de woonwagenbewoners stiekem uitroken, zegt raadslid Joop van Orsouw van Beter Oss. Hij vindt dat de mensen geen gelijke kansen en behandeling krijgen. Ook GroenLinks in de gemeenteraad heeft scherpe kritiek op het woonwagenbeleid en hoopt dat Oss het 'uitsterfbeleid' achter zich wil laten.
Wethouder Van der Schoot spreekt intussen van afbouwen in de plaats van uitsterven. Volgens hem is het beleid niet in beton gegoten en gaat hij nog met woonwagenbewoners praten. Die hebben daar geen enkel vertrouwen meer in: "Ik ben er klaar mee", zegt een vrouw als ze het gemeentehuis boos verlaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.