Herdershond Bor heeft een baasje! - Omroep Brabant

Herdershond Bor heeft een baasje!

16 december 2016 om 01:33
nl
Goed nieuws voor herdershond Bor. De oude viervoeter, die al een jaar in dierenasiel Maasland in Oss zat, heeft een nieuw baasje gevonden. Toen naar buiten kwam dat het asiel Bor in wilde laten slapen, kregen ze een stortvloed van reacties over zich heen.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Bor zat al een jaar in het asiel en werd steeds ongelukkiger in zijn hok. Het asiel wilde hem uit zijn lijden verlossen, maar kreeg een stortvloed van reacties toen dat naar buiten kwam. "Hij vertoont het kennelsyndroom. Loopt rondjes, springt op en neer en blaft veel. Hij is hier totaal niet op zijn plaats en wordt steeds ongelukkiger”, vertelde een medewerker.
[youtube:https://youtu.be/tdNbaD3pTCc]
SelectieprocedureMaar al die publiciteit was voor Bor gelukkig goed, al snel klopten meerdere gezinnen bij het asiel aan. Er kwam een selectieprocedure en daaruit kwam een jong stel. Volgens het asiel hebben ze ervaring met Mechelse herders, hun vorige teef werd zelfs vijftien jaar oud.
Bor krijgt in zijn nieuwe huisje alle aandacht, want hij is het enige huisdier. Het stel woont in een natuurlijke omgeving dus Bor kan lekker gaan wandelen in het bos.
[Facebook:https://www.facebook.com/134873690024544/photos/pcb.706081742903733/706081479570426/?type=3]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.