Vandaag staat Brabant stil bij een verdwenen burgemeester

16 december 2016 om 08:22
nl
In Geldrop wordt vandaag een bordje onthuld dat herinnert aan burgemeester Henri van der Putt. Hij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt en is nooit meer teruggezien.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Het bordje wordt onthuld door zijn jongste dochter Paula Freeman-van der Putt (86). Behalve haar komen er nog tien familieleden naar Geldrop.
  • De gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode worden samen op 1 januari de nieuwe gemeente Meierijstad met 80.000 inwoners en in oppervlakte de grootste van Brabant. Vandaag begint de ontmanteling van het gemeentehuis van Schijndel.
  • Er trekken wolkenvelden over, maar het blijft droog en er komen ook een paar opklaringen voor. Vanmiddag zal de zon wat vaker doorbreken. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=mb0uPk_8dDw]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Bij cafetaria Bisschopshoeve in Breda is de meter kapsalon sinds deze maand ineens een megahit. Dat komt door de Facebookpost "Je kan de week natuurlijk ook beginnen met een meter kapsalon" die enorm vaak werd gedeeld.
  • Herdershond Bor, die al een jaar in het asiel zat, heeft een nieuw baasje gevonden. Toen naar buiten kwam dat het asiel Bor in wilde laten slapen, kreeg het een stortvloed van reacties over zich heen.
  • Wat je er aan je vork prikt, blijft een groot geheim. Bij het pasgeopende restaurant Zwart in Breda zie je helemaal niets, en dat is ook precies de bedoeling. Het is het 34ste blind dining restaurant ter wereld en het tweede van Nederland.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=BvvAZQ5bfm8]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond is besloten dat vijf van de veertien woonwagenkampjes in Oss afgebouwd worden. Op termijn verdwijnen er 23 standplaatsen. De bewoners voelen zich gediscrimineerd.
  • Een dronken vrouw is donderdagavond met haar auto tegen een boom gereden in de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel. In de auto zaten haar twee kinderen. De kinderen bleven gelukkig ongedeerd.
  • Aan de Ginnekenweg in Breda is donderdagavond een brand uitgebroken. De brandweer kreeg aan het begin van de avond al een melding over de brand, maar kon toen niets vinden. Later bleek het om een wietplantage te gaan.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=lmdK93f-oZA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!