Frans Kapteijns lijstduwer GroenLinks: 'Nummer 44, cool hè!'

16 december 2016 om 10:43
nl
GroenLinks zet de bekende boswachter Frans Kapteijns uit Oisterwijk de komende verkiezingen in als lijstduwer.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Lijstduwers zijn mensen die niet verkiesbaar zijn, maar wel hun steun voor een specifieke partij uitspreken. Volgens GroenLinks 'symboliseren haar lijstduwers waar de partij voor staat'. Door zich in te zetten als lijstduwer hopen deze mensen de partij extra stemmen te bezorgen.
Paul Smeulders"De functie van lijstduwer kwam aan de orde tijdens een gesprek met de Helmondse wethouder Paul Smeulders", vertelt Kapteijns.
"Ik ken Paul heel goed, want we waren ook collega's bij Natuurmonumenten. Daarna heeft partijvoorzitter Marjolein Meijer mij gebeld of ik echt serieus lijstduwer wilde worden. Daarop heb ik ja gezegd en nu sta ik op nummer 44. Cool, hè?"
UitkijktorenKapteijns ging enkele maanden geleden met vervroegd pensioen. Op dat moment was de bekendste boswachter van Brabant ruim 25 jaar actief bij Natuurmonumenten. Als afscheidscadeau kreeg hij een uitkijktoren over 'zijn Kampina'.
Helemaal gestopt met werken is Kapteijns overigens niet. Hij werkt nu als vrijwilliger bij Natuurmonumenten.
StuifmailKapteijns blijft ondanks zijn pensioen ook gewoon op Omroep Brabant te horen in de wekelijkse radiorubriek Stuifmail, waarin hij vertelt wat de natuur te bieden heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.