Nieuwslezer Peter Juda neemt afscheid: alle bloopers!

16 december 2016 om 16:53
nl
Omroep Brabant-radiopresentator Peter Juda heeft vrijdag zijn laatste dienst gedraaid. De stem die meer dan 25 jaar het nieuws over Brabant uitstrooide gaat met pensioen.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Peter Juda is geboren en getogen in Suriname. Een kwart eeuw geleden was een presentator met een Surinaams accent een bijzonderheid in de Nederlandse media en in het bijzonder in Brabant waar behalve de zachte G voortaan ook de zachte W klonk.Tijdens zijn allereerste optreden op de radio zaten leidinggevenden zelfs standby om eventueel afkeurende reacties van luisteraars (Omroep Brabant was toen alleen nog maar een radiostation) op te vangen. Er belde niemand. Vanaf dag één was Peter geaccepteerd als het nieuwe geluid van Omroep Brabant.
In de loop der jaren vervulde hij diverse functies, waaronder die van sociaal-economisch redacteur en deskundige op het gebied van verkeer. Hij sloot zijn loopbaan af als nieuwslezer.
De presentatie van Peter kenmerkte zich niet alleen door deskundigheid op vele terreinen maar ook door de persoonlijke touch die hij vaak aan de nieuwsberichten gaf. Bovendien viel er met Peter op de zender altijd wat te lachen. Wij hebben een dwarsdoorsnede gemaakt van zijn bloopers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!